Gouden Awards voor De Jong Cheese | Levensmiddelenkrant

Gouden Awards voor De Jong Cheese

ALPHEN - De Jong Cheese heeft twee gouden awards in de wacht tijdens de recente uitreiking van de International Cheese Awards in het Engelse Nantwich. Beide varianten van de Alphenaer geitenbrie – naturel en fenegriek – kregen in diverse categorieën de hoogste onderscheiding.

De International Cheese Awards in Nantwich staan bekend als de grootste kaaswedstrijd ter wereld. Meer dan 200 professionele keurmeesters keuren hiervoor honderden kazen uit diverse landen. De Alpenaer-kazen van De Jong Cheese zijn al meerdere malen bekroond bij grote internationale kaaswedstrijden. De Alphenaer geitenbrie naturel en fenegriek zijn twee jaar op rij bekroond tot ‘beste nieuwe zuivelproduct’. Hiermee sleepte De Jong Cheese de felbegeerde Sainsbury trophy in de wacht gesleept. Ook de verse geitenkaasbolletjes in olie en de minibrie zijn meerdere malen categoriewinnaar geworden.
“Het geeft ons werk eer dat we telkens in de prijzen vallen met onze producten”, zegt Arjan de Jong, directeur van De Jong Cheese. “De controles die we op de kazen uitvoeren zijn streng. Ons proces begint met de selectie van de beste geitenmelk. Onze kaas wordt op volledig traditionele wijze geproduceerd. Zo gebruiken we traditionele fillterdoeken om de melk te stremmen. Het mooie hieraan is dat het een echt natuurproduct blijft.”

 

Bron: Levensmiddelenkrant