AH test onverpakte groenten en fruit

HOOFDDORP – Albert Heijn start maandag een test met de verkoop van onverpakte groenten en fruit. De pilot wordt uitgevoerd in de winkel aan het Genderenplein in Hoofddorp.

Honderd producten op de groente- en fruitafdeling liggen vanaf maandag onverpakt in het schap. Het doel van Albert Heijn hiermee is om de invloed op de kwaliteit en houdbaarheid van de producten te bekijken en de mening van de klanten te peilen. In september maakte de formule bekend het percentage verpakkingsmateriaal te willen terugdringen met 25 procent in 2025. “Vooral bij groente en fruit vragen veel klanten zich af of de plasticverpakking echt nodig is. In ruim 150 winkels gebruiken we momenteel dry misting en we gaan nu kijken of de combinatie hiervan met plasticvrije groente- en fruit de houdbaarheid bevordert”, vertelt ceo van Albert Heijn, Marit van Egmond.

De pilot loopt van maandag 25 maart tot en met zondag 28 april. Het gaat om producten als bospeen, cherrytomaten, verspakketten, slasoorten, peren en mango. Uitgesloten zijn aardappelen, uien, kruiden, groentegemak, gekoelde groenten en gekoeld fruit.
Bron: Levensmiddelenkrant