AH verkoopt nu ook jaarrond Nederlandse komkommers

ZAANDAM – Albert Heijn verkoopt vanaf nu het hele jaar door komkommers van eigen bodem. Eerder maakte de grootgrutter bekend ook alle maanden van het jaar aardbeien uit ons land in hun schappen te leggen.

Volgens Gijs Heineke, inkoper groente bij Albert Heijn, is het mogelijk om altijd Nederlandse komkommers te blijven aanbieden door verbeterde technieken en het bieden van afnamezekerheid aan telers. “De komkommers van eigen bodem zijn een stuk verser. Je hebt ze twee dagen na de oogst al op je aanrecht liggen", aldus Heineke. Jaarlijks verkoopt Albert Heijn zo'n vijftig miljoen komkommers. Daarmee is deze kalebasachtige vrucht het populairste product op de groente- en fruitafdeling van Albert Heijn.

Vers
De supermarktketen benadrukt nog eens waarom vers zo belangrijk is. “Omdat de groenten uit Nederland komen, zijn ze verser en hoeven ze van mei tot en met september met genoeg zonlicht niet in plastic verpakt te worden. Dit zorgt voor minder voedselverspilling en minder plasticgebruik. Verse producten hebben een korte houdbaarheid en daarom is snelheid in de keten belangrijk. Al binnen 24 uur liggen deze producten in de winkels en dat zorgt voor de lekkerste smaak.” 

Bron: Levensmiddelenkrant