C1000 neemt voorschot op januarioffensief

UITHOORN - C1000 neemt, met vijfentwintig forse aanbiedingen voor een euro, in deze donkere dagen alvast een voorschot op een stevig januarioffensief.

‘Nu alvast vijfentwintig aanbiedingen voor een euro’, prijkt er prominent op de website van de formule. Het heeft er alle schijn van dat C1000 haar imago als prijsvechter verder wil verstevigen met deze korte decemberrally, als voorschot op de aanstaande Euroknaller-actie. De huidige aanbiedingen zijn geldig van maandag 28 december tot donderdag 31 december, waar andere supermarkten gewoonlijk pas vanaf 1 januari het jaarlijkse strijdtoneel betreden met verlokkingen voor de prijsbewuste klant.

Euroknaller-actie
C1000-ondernemer (en ex-Dirk van den Broek rayonmanager) Piet Visser uit Uithoorn is blij met het initiatief van het hoofdkantoor. “Slim om de actie naar voren te trekken. Dat geeft andere formules hopelijk het nakijken.” Visser hoop op een herhaling van het succes van de voorgaande twee edities van de actieweken. “Twee jaar geleden waren de Euroweken een doorslaand succes. De producten waren niet aan te slepen. Vorig jaar was het ietsje minder omdat andere formules onze opzet afkeken en begonnen te kopiëren. Misschien dat het verrassingseffect nu een aanjager is voor een nieuwe voltreffer.” Ondernemers in het land zijn in ieder geval vol vertrouwen, stelt Visser. “De slimme collega’s hebben weer enorme voorraden ingeslagen. Ikzelf heb afscheid genomen van de dekzeilen die vorig jaar de extra handel naast het pand beschutten. Inmiddels huur ik extra bedrijfsruimte en heb een grote bestelbus aangeschaft. Laat de klanten maar komen.”

Kennelijke Kerstsferen
Terwijl C1000 ondernemers hun vizier dus al lang en breed op 2010 hebben gericht, verkeren veel andere formules nog in kennelijke Kerstsferen. Meest illustratieve voorbeeld hiervan is Albert Heijn, die vanmorgen met een paginagrote advertentie in De Telegraaf haar klanten bedankt voor ‘de hartverwarmende wensen’ die boodschappers in de ‘wensboom’ van de marktleider hebben gehangen.

Bron: