Coop gaat elektrisch bevoorraden | Levensmiddelenkrant

Coop gaat elektrisch bevoorraden

ROTTERDAM- Coop-winkels in de binnenstad van Rotterdam worden als proef bevoorraad met honderd procent elektrische voertuigen.

De supermarktorganisatie wil hiermee bijdragen aan Green Deal 010. Dat is een programma met als doel: geen uitstoot meer door transport en logistiek in de binnenstad van Rotterdam in 2020. Vanuit het distributiecentrum in Gieten (Drenthe) rijdt er een vrachtwagen naar een ontkoppelpunt aan de rand van Rotterdam. Daar wordt een verwisselbare laadbak overgeplaatst op een elektrische vrachwagen van Bretner, specialist op het gebied van 100 procent elektrisch vervoer. Coop-winkels worden daardoor in de binnenstad stil en schoon bevoorraad op een duurzame manier.

Duurzaam
Coen Worst, Manager Transport bij Coop zegt in een persbericht: “Coop zet deze combinatie in om winkels duurzaam te bevoorraden en zo de luchtvervuiling en geluidsoverlast in drukbevolkte gebieden terug te dringen. Breytner heeft de kennis en expertise om toekomstbestendige en schone distributie te leveren. Zij vormen dus de ideale partner om deze innovatie mee te testen. Samen met hen en onze vaste vervoerder Bakker Logistiek maken we zo ’t verschil in de binnenstad.”

Bron: Levensmiddelenkrant