Dirk start petitie voor btw-verlaging op groente en fruit

AMSTERDAM – Dirk van den Broek is een petitie begonnen voor btw-verlaging op groente en fruit. Onder het motto #detijdisrijp wil Dirk de btw van 9 procent naar 6 procent verlagen.

Gezonde producten zijn de afgelopen jaren harder in prijs gestegen dan ongezonde producten. De keuze voor gezonde voeding is daarom voor te veel mensen niet eens een optie. Diverse gezondheidsinstanties zetten zich daarom al jaren in om de btw op groente en fruit te verlagen, maar nog zonder resultaat. Dirk van den Broek wil hier verandering in brengen. Algemeen directeur Marcel Huizing roept Nederlandse burgers en andere supermarkten op om het initiatief te steunen en de petitie te ondertekenen via detijdisrijp.nl.

Het belang van gezond eten
Consumentenorganisaties, artsen en wetenschappers benadrukken al geruime tijd het belang van gezond eten. De recente belastingverhoging, waarbij het btw-tarief op voedingsmiddelen is verhoogd, werkt volgens hen averechts. Dirk vindt dat supermarkten een verantwoordelijkheid hebben om consumenten in staat te stellen om gezond te kunnen eten.

Huizing: “Mensen maken keuzes voor gezondere voeding met hun hart en hoofd, maar zeker ook met hun portemonnee. Ik hoop dan ook van harte dat we zo snel mogelijk met een groot aantal handtekeningen en steun vanuit de supermarktbranche kunnen laten zien dat wij iedereen in staat willen stellen om dagelijks te kunnen kiezen voor gezonde voeding. Een belastingverlaging draagt bij aan een gezondere leefstijl, wat uiteindelijk leidt tot een gezondere bevolking. Daar heeft iedereen baat bij.”

Bron: Levensmiddelenkrant