Emté sluit vleescentrale en dc’s | Levensmiddelenkrant

Emté sluit vleescentrale en dc’s

VEGHEL- Emté gaat haar logistieke organisatie afbouwen. Op dit moment zijn 16 winkels overgegaan naar hun nieuwe formule, Jumbo of Coop.

Met de uitstroom van de winkels nemen de logistieke activiteiten van de Emté organisatie verder af. Uit onderzoek van de supermarktketen blijkt dat de distributiecentra in Kapelle, Putten en de Emté Vleescentrale in Enschede niet passen binnen de toekomstplannen van Jumbo en Coop. Tot medio 2019 worden de logistieke activiteiten om die reden afgebouwd. Naar verwachting sluit het distributiecentrum in Kapelle eind februari 2019. Het distributiecentrum in Putten zal in juni 2019 haar deuren sluiten. Afhankelijk van de snelheid van de winkelombouw zullen de activiteiten van de Emté Vleescentrale in Enschede aan het eind van het eerste kwartaal van 2019 sluiten. De hoofdkantooractiviteiten worden tot uiterlijk 1 juli 2019 afgebouwd.

Medewerkers
Het is volgens Emté niet uitgesloten dat medewerkers hun baan verliezen. Wel krijgen zij de mogelijkheid om via een intern vacatureplatform te solliciteren bij Jumbo en Coop. Daarnaast is Emté met haar ondernemingsraad in een eerder stadium een sociale begeleidingsregeling overeengekomen. Deze regeling is van toepassing op de medewerkers in Kapelle, Putten, Enschede en het hoofdkantoor in Veghel.

Bron: Levensmiddelenkrant