Jan Kat uit hoofddirectie Detailresult

VELSEN- NOORD – Jan Kat vertrekt als directievoorzitter van Detailresult Groep. Hij wordt opgevolgd door René van Klooster.

Met het vertrek van Kat zal de hoofddirectie straks volledig bestaan uit bestuurders van buiten de familiekring. De hoofddirectie zal bestaan uit René van Klooster (voorzitter) en Bart Oprel. Van Klooster was in het verleden algemeen directeur van Coop Supermarkten. Tussen januari 2009 en maart van dit jaar bekleedde hij dezelfde functie bij Deen.

Jaaromzet
Detailresult Groep is het moederbedrijf van de supermarktketens DekaMarkt, Dirk van den Broek, Bas van der Heijden en Digros. Daarnaast zijn de 100 speciaalzaken van Dirck III slijterijen, Dirx Drogisterijen en DekaTuin aan het bedrijf gelieerd. In totaal telt het bedrijf 19 duizend medewerkers en de jaaromzet van de genoemde supermarktbedrijven bedraagt 2 miljard euro.

Streven
Met zijn vertrek volgt Jan Kat (foto links) het voorbeeld van Henk van den Broek (foto rechts) die in december 2010 uit de hoofddirectie van Detailresult stapte. Dat de oprichtersfamilies van Dekamarkt en Dirk van den Broek nu niet meer in de directie zijn vertegenwoordigd was vanaf de oprichting van Detailresult het streven van beide fusiepartners.

Bron: Levensmiddelenkrant