Nieuw educatieprogramma Aldi en Plastic Soup Foundation | Levensmiddelenkrant

Nieuw educatieprogramma Aldi en Plastic Soup Foundation

AMSTERDAM – Aldi en de Plastic Soup Foundation introduceren in 2018 een volledig vernieuwd educatieprogramma voor het basisonderwijs.

Het educatieprogramma bestaat uit een Plastic Soup Box met lesmateriaal over de Plastic Soup, een speciale uitgave van Kidsweek en een online platform met digitale lessen, video’s en games. Met dit programma, dat scholen gratis kunnen aanvragen, wil de Plastic Soup Foundation tienduizenden kinderen informeren over de Plastic Soup. Het is de bedoeling dat het programma vanaf april 2018 beschikbaar is. Maria Westerbos, directeur van Plastic Soup Foundation: “Aldi heeft het verkleinen van haar plastic footprint hoog in het vaandel staan en dat waarderen wij zeer. We zijn dan ook erg blij met deze samenwerking.”

Duurzame tassen
Aldi maakte deze zomer al bekend volgend jaar te stoppen met de verkoop van plastic en papieren boodschappentassen voor eenmalig gebruik. Zij wil bij de kassa alleen nog maar duurzame tassen aanbieden. Omdat het enige tijd duurt voordat de plastic tassen volledig zijn uitgefaseerd, is de prijs van de huidige tassen op 1 oktober jl. verhoogd naar 25 cent. Het grootste deel van de opbrengst gaat naar de Plastic Soup Foundation ten behoeve van educatiedoeleinden.

Educatie
De Plastic Soup Foundation wil de plasticvervuiling van de oceaan stoppen. Dit doet zij onder andere door middel van scherpe publiekscampagnes, het ondersteunen van wetenschappelijk onderzoek en door zich samen met het grote publiek actief te mengen in wet- en regelgeving. Ook is educatie een belangrijke pijler.

Bron: Levensmiddelenkrant