Picnic nu ook in Het Gooi

HILVERSUM – De online supermarkt gaat boodschappen leveren in Hilversum, Huizen, Naarden, Bussum, Laren, Blaricum en Eemnes. Volgens planning rijden eind november de eerste elektrische wagentjes door de straten. Vanwege de wachtlijst raad medeoprichter van Picnic Michiel Muller de bewoners van Het Gooi aan zich nu al in te schrijven; “Hoe eerder mensen de app downloaden en zich inschrijven, hoe eerder ze aan de beurt zijn.”

De uitbreiding naar Hilversum en omstreken is onderdeel van de landelijke uitrol van Picnic. Het aantal klanten steeg in 2019 naar ruim 400.000, verdeeld over honderd Nederlandse plaatsen. Picnic bezorgt al in verschillende plaatsen in Noord-Holland, zoals Amsterdam, Alkmaar en Haarlem. De toevoeging van Het Gooi opent de inschrijving voor ongeveer 100.000 huishoudens.

Consumenten in Het Gooi kunnen zich met de Picnic-app op hun mobiele telefoon registreren en zich zo verzekeren van een plek op de wachtlijst. Iedereen die op de wachtlijst staat wordt gefaseerd toegelaten. Gezinnen zijn niet de enige doelgroep, benadrukt Muller: “Vanzelfsprekend kan Picnic ook een oplossing bieden voor drukke tweeverdieners, ouderen die niet meer met zware boodschappentassen willen sjouwen en voor mensen die thuis in quarantaine zitten.”

Het Gooi is een gebied met veel tweeverdieners en opgroeiende kinderen. Zo bestaat een derde van alle Hilversumse huishoudens uit gezinnen. Voor hen kan Picnic een uitkomst zijn, meent Muller: “Ouders komen altijd tijd te kort. Ze racen van werk naar school, opvang en clubjes. Dan is het heel fijn als de stop bij de supermarkt overgeslagen kan worden en de boodschappen thuis worden bezorgd, op een moment dat het hun uitkomt.”

Bron: Levensmiddelenkrant