Spar opent ‘drijf in’

DRIMMELEN – De Spar Enjoy in het Brabantse Drimmelen heeft als eerste Spar ter wereld een ‘drijf in’ geopend. Consumenten kunnen er per boot aanleggen om er vervolgens een uur lang boodschappen doen. Dat schrijft BN de Stem.

Het initiatief van de drijf in komt van Jachthaven Biesbosch. Beheerders hebben een steiger met plek voor acht tot tien boten vrij gemaakt. Bij de steiger heeft Spar een rij winkelwagentjes geplaatst, zodat niemand de tassen naar de boot hoeft te sjouwen. Om de formule zichtbaarder te maken, staan er Spar-Enjoy-borden bij de ingang van de haven.

Puzzelstukje
Spar Enjoy Drimmelen is sinds 17 mei bij de jachthaven open. De formule was volgens Renate Ilmer, directeur van Jachthaven Biesbosch in Drimmelen, ‘het ontbrekende puzzelstukje’ in het gebied. Ilmer tegen BN De Stem: “We hebben al veel passanten gehoord die de volgende keer minder meenemen nu ze weten dat ze onderweg kunnen inkopen.”

Bij de jachthaven komt binnenkort ook een hotel en er zullen meer evenementen worden gehouden. Volgens de directeur kan het nu al erg druk zijn in de jachthaven. Bijna alle 1400 aanlegplaatsen raken bezet op een drukke zomerdag.

Spar Enjoy-formules zijn meestal vakantiewinkels, gevestigd bij bijvoorbeeld Landal Greenparks. Ze specialiseren zich in vers ontbijt, makkelijke maaltijden en borrelartikelen voor vakantiegangers.

Bron: BN De Stem/Levensmiddelenkrant