Vlees Deen verpakt in veel minder plastic

HOORN – Deen start een pilot om het plasticverbruik van vleesverpakkingen met 70 procent te verminderen. Als eerste wordt het gehakt in een milieuvriendelijker jasje gestoken.

De nieuwe verpakkingsvorm heeft veel bijkomende voordelen. Niet alleen biedt het een goede bescherming en geeft daardoor garantie op het vers blijven van het vlees, maar ook neemt het minder ruimte in. Dit scheelt in transport, zowel naar de winkels als voor consumenten naar huis.

Verrast
Marcel van de Kerkhof, adjunct-directeur category management, vindt het belangrijk dat Deen elke keer een klein beetje meer doet om duurzaam te ondernemen. “Deze verpakking sluit aan op de wens van de consumenten, maar ook zelf zijn we blij verrast. Soortgelijke verpakking hebben we eerder gezien in het buitenland, maar nu willen we deze ontwikkeling ook bij ons doorzetten.”

Vanaf 17 zijn alle gehaktproducten te vinden in de milieuvriendelijkere verpakkingen in de supermarkt. Mocht de consument de nieuwe vorm waarderen, zal deze manier ook worden gebruikt voor andere producten.

Bron: Levensmiddelenkrant