Peddler breidt uit in Nederland

AMSTERDAM – De startup die producten van lokale ondernemers binnen één dag bezorgt, het bedrijf heeft een succesvol eerste jaar achter de rug in Amsterdam en Utrecht. Door een investering kan Peddler verder uitbreiden. De expansie gaat deze maand van start in Den Haag, kort daarop volgt Rotterdam en daarna de rest van Nederland.

Het bedrijf is opgericht als reactie op de explosieve groei van online shoppen. Deze groei zorgt ervoor dat lokale winkeliers onder zware druk komen te staan. Oprichter en mede-eigenaar James Klymowsky zag een kans voor Amsterdamse en Utrechtse ondernemers. Met behulp van machine learning technologie worden winkeliers op weg geholpen om hun producten op eenvoudige wijze op het online platform aan te bieden. Bezorgers van Peddler brengen de bestelling dezelfde dag per elektrische bakfiets aan huis.

Uitbreiding
In de steden zijn zo’n 400 winkels aangesloten bij de startup. Zo hoopt Klymowsky steeds meer lokale ondernemers van een nieuw verkoopkanaal te voorzien. “Alle producten die mensen zoeken, zijn voor een groot deel in de winkels om hen heen te vinden. Via ons online warenhuis kan iedereen lokaal blijven kopen op het moment dat het hen het beste uitkomt”, aldus de medeoprichter.

Bron: Levensmiddelenkrant