Picnic haalt DHL-pakketjes op

AMSTERDAM – Picnic helpt DHL een handje vanaf 2 april. De onlinesupermarkt nemen dan ook DHL-pakketten mee van consumenten mee terug. De ophaalservice start in Gouda en Zoetermeer en wordt later uitgerold naar de ruim honderd plaatsen in Nederland waar Picnic actief is.

Picnic wil met de samenwerking laten zien dat het niet alleen een boodschappendienst is, maar dat het logistieke diensten naar behoefte van consumenten kan verlenen. Dit doen ze in een periode dat het FNV aandacht vraagt voor het cao van Picnic-medewerkers, dat volgens de vakbond een supermarkt-cao zou moeten zijn. Picnic neemt bijvoorbeeld geleende bibliotheekboeken mee in Houten, neemt lege batterijen mee, bezorgt Nespresso-capsules en experimenteerde eerder met het ophalen van Wehkamp-pakketjes, in samenwerking met Sandd.

Servicepunt
“Onze klanten hebben het al druk genoeg”, aldus medeoprichter van Picnic Michiel Muller. “Ze willen al niet naar die drukke supermarkt, maar het liefst ook niet naar een servicepunt om hun pakketjes weg te brengen. We zijn toch al in de straat om boodschappen te leveren, dus dan is het een kleine moeite om die pakketjes mee terug te nemen in onze elektrische bezorgwagentjes.”

Bron: Levensmiddelenkrant