Aldi België vult assortiment aan met vers vlees

ERPE-MERE – Aldi is in België gestart met de gefaseerde verkoop van vers vlees. Het betreft uitsluitend 100% Belgisch vlees, op enkele streekproducten na. Tegen midden oktober zal de uitrol voltooid zijn.

Het vaste assortiment wordt uitgebreid met ruim 25 artikelen, en zal op regelmatige basis verder worden aangevuld met tijdelijke aanbiedingen.
Op de verpakkingen van de vlees- en vleeshoudende producten plaatst Aldi de Aldi Transparency Code (ATC) in de vorm van een QR-code. De consument kan deze scannen en verkrijgt zo informatie over de herkomst van het product. “100% transparantie en traceerbaarheid bieden in onze toeleveringsketen zijn cruciale onderdelen van onze visie op kwaliteit”, zegt Ruth Broekaert, manager corporate responsibility bij Aldi. 

First stop shop 
Naast het vlees assortiment breide Aldi het aanbod groenten en fruit fors uit, kregen de meeste winkels een bake-off afdeling, worden verse bloemen aangeboden en verkoopt de keten verse gemaksproducten zoals sappen, slaatjes en bereide maaltijden. Zo wil Aldi voor consumenten een ‘first stop shop’ worden.

Bron: Levensmiddelenkrant