Bierbrouwerij Dommelsch krijgt monumentale status

DOMMELEN - De Gemeente Valkenswaard heeft de monumentale status toegekend aan de Dommelsche Bierbrouwerij. Daar werd woensdag het 275 jarige jubileum gevierd toen de gemeente het nieuws bekend maakte.

Om het jubileum te vieren deelde de brouwerij gisteren gratis sixpacks Dommelsch 0.0% uit. “Met de actie wil de brouwerij alle fans, in het bijzonder de inwoners uit de regio Valkenswaard, bedanken die het merk Dommelsch en de brouwerij al vele jaren een warm hart toedragen”, aldus interim-directeur van de brouwerij Bart Simonet.

Rondje
Simonet laat weten vereerd te zijn met de monumentale status. “Deze hele week staat in het teken van de viering van 275 jaar Dommelsche Bierbrouwerij. Afgelopen zaterdag vierden we het jubileum met al onze collega’s en hun familie en vandaag vieren we het jubileum met alle Dommelsch fans, door een rondje van de brouwerij te geven. Ook in de toekomst willen we als brouwerij onze economische en sociale rol in de gemeente en regio blijven vervullen. Zo blijft blijven we trouw aan onze oorsprong.”

Burgemeester Ederveen van Valkenswaard is trots op de Dommelsche bierbrouwerij. “Een historisch icoon, een brouwerij die al 275 jaar nauw is verbonden met Dommelen”, zegt hij. “Deze brouwerij is van oudsher van groot economisch belang voor onze Valkenswaardse gemeenschap. Niet alleen als werkgever, waar vele generaties met ziel en zaligheid hebben mogen werken, maar ook als gewaardeerde partner van diverse evenementen in onze gemeenschap.”

Oudste
Al sinds 1744 wordt bier gebrouwen aan de Dommel in de Dommelsche bierbrouwerij. Daarmee is de brouwerij de oudste nog werkende brouwerij van Nederland, aldus Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur. Sinds 1968 zijn Dommelsch en de Dommelsche bierbrouwerij belangrijk onderdeel van Bierbrouwerij AB InBev.

Bron: Levensmiddelenkrant