Boliviaanse wijnen kruipen uit hun schulp | Levensmiddelenkrant

Boliviaanse wijnen kruipen uit hun schulp

AMSTERDAM - Boliviaanse wijnhuizen presenteren zich komende week op de Horecava voor het eerst op een Europese wijnbeurs.

Bij de presentatie op de Wine Professional, onderdeel van de vierdaagse horecabeurs, is dinsdag 10 januari tussen 10.00 en 12.00 uur een proeverij inbegrepen. Daarbij is de ambassadeur van Bolivia aanwezig. De presentatie is in handen van vinoloog en wijnauteur Cees van Casteren samen met een Boliviaanse wijnbouwer. Het tweetal gaat onder meer in op de ijle klimatologische omstandigheden waaronder de productie van de Vinos de Altura, letterlijk: ‘hoogtewijnen’, plaatsvindt. Ook is er een toelichting over de belangrijkste producenten in het gebied. Nergens ter wereld wordt wijn op zo’n hoogte verbouwd als in het zuiden van Bolivia.
 
De aanwezigheid van de Boliviaanse wijnen wordt mogelijk gemaakt door Centrum tot Bevordering van Import uit Ontwikkelingslanden (CBI), een agentschap van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Bron: Levensmiddelenkrant