Campagne recycling drankenkartons van start

TERNEUZEN - Vandaag start de campagne ‘Zuivelpak volledig recyclebaar’. Hiermee willen de zuivelindustrie, de supermarktbranche en drankenkartonproducenten de consumenten informeren over de recyclebaarheid van zuivelpakken. Een Nederlands huishouden gebruikt jaarlijks ongeveer 300 drankenkartons, waarvan het merendeel zuivelpakken zijn. Ook producten als water, sap, soep en sauzen worden verpakt in drankenkartons.

Sinds enkele jaren worden drankenkartons op verschillende manieren ingezameld en gerecycled. Dat wordt via de commercial van zuivelpak.nl aan consumenten uitgelegd. Een drankenkarton bestaat uit karton, een dop en dun laagje aan de binnen- en buitenzijde van plastic of aluminium. Het karton wordt gebruikt in nieuwe dozen, hygiënepapier, zoals tissues, en kantoorartikelen. Het plastic en aluminium worden gebruikt voor bijvoorbeeld stekkerdozen en grindroosters.

Circulaire economie
Waardevolle grondstoffen worden zo opnieuw ingezet, waardoor de milieudruk van verpakkingen afneemt. Inge Eggermont, directeur van brancheorganisatie HEDRA: “We zijn trots op de recycling van drankenkartons. Door de grondstoffen opnieuw in te zetten verlagen we de milieudruk en dragen we bij aan de totstandkoming van een circulaire economie. Het is mooi dat we consumenten via deze weg kunnen vertellen hoe het zit met de recycling van drankenkartons.”

De commercial ‘Zuivelpak volledig recyclebaar’ is vanaf vandaag tot aan de zomer te zien via verschillende on- en offline media.