Met verbouwing wordt supermarkt compleet vernieuwd

Dekamarkt Wormerveer richt zich op gemak

VELSEN-NOORD - De Dekamarkt waarvan vorig jaar een deel van de parkeergarage instortte, verbouwt de komende maanden het filiaal. De looproute en het vers-assortiment krijgt een complete make-over.

Klanten van Dekamarkt Wormerveer deden het afgelopen jaar hun boodschappen niet meer bij hun vaste supermarkt. Op dinsdag 18 september stortte een deel van de parkeergarage in, waarna hard is gewerkt aan een herstelplan. Omwonenden moesten uitwijken naar Albert Heijn, Coop, Lidl, Dekamarkt in Wormer of Krommenie of ze bestelden boodschappen bij de thuisbezorgservice van Dekamarkt.

Nu grijpt de formule de gelegenheid aan klanten een vernieuwde winkelervaring te bieden, wanneer de vestiging in Wormerveer eenmaal opent in oktober. “De nieuwe winkel staat volledig in het teken van vers en gemak”, zegt woordvoerder Esther Kingma. “Klanten kunnen veel dingen zelf doen, zoals zelfscannen en afrekenen bij een betaalpaal. De winkel wordt volledig geüpdatet naar de laatste uitingen van Dekamarkt.”

Winkelervaring
In het nieuwe concept worden een aantal elementen gebruikt van Dekamarkt World of Food, die zes vestingen heeft, verspreid over Noordwest-, Midden- en Oost-Nederland. Het concept richt zich erop de winkelervaring van consumenten te optimaliseren met een ambachtelijke uitstraling en een breed assortiment. Consumenten krijgen een meer luxe ervaring. Zo snijdt een slager ter plekke het vlees, worden noten op de winkelvloer gebrand en verpakt en is het brood met een snijmachine te snijden met een zelf bepaalde boterhamdikte.

Dekamarkt heeft ook de winkelroute veranderd. In de nieuwe omgeving komen klanten binnen bij de agf-afdeling, waar ze zelf sinaasappels kunnen persen en een ananas kunnen snijden. “Zo neemt de consument het product nog verser mee naar huis”, zegt Kingma. De route loopt verder naar de andere versafdelingen, waar het ter plekke gesneden vlees van de slager verkrijgbaar is. Na de broodafdeling, volgen diepvries en non-food en ten slotte de kassa’s, met of zonder zelfscan. De parkeergarage is eind augustus klaar; Dekamarkt maakt de openingsdatum voor de winkel later bekend.

Bron: Levensmiddelenkrant