Dick Boer nieuwe commissaris bij Nestlé | Levensmiddelenkrant

Dick Boer nieuwe commissaris bij Nestlé

VEVEY - Nestlé heeft Dick Boer, voormalig topman van Ahold Delhaize, naar voren geschoven als commissaris. Dat maakte de Zwitserse producent bekend bij de presentatie van zijn jaarcijfers.

Het concern roemt Boer om zijn bij het Nederlands-Belgische concern opgedane ervaring in de voedingsmiddelenverkoop. Naast Boer wordt ook Dinesh Paliwal genomineerd voor een plek in het toezichthoudende orgaan. Paliwal is momenteel topman van Hartman International Industries, een dochterbedrijf van Samsung. Zij vervangen twee leden die wegens hun leeftijd terugtreden.

Omzet
Nestlé krikte vorig jaar zijn omzet op eigen kracht op met 3 procent tot 91,4 miljard Zwitserse frank, zo'n 80,4 miljard euro. Daarmee werd een dalende autonome groeitrend na zes jaar doorbroken. Vooral in de Verenigde Staten en China deed de producent naar eigen zeggen goede zaken met onder meer babyvoeding. Dat zijn ook de twee grootste afzetmarkten van het concern. De nettowinst steeg met 42 procent tot 10,1 miljard frank.

Voor 2019 rekent Nestlé op een verdere stijging van de omzet en van de winstmarge. Daarnaast wordt vleeswarentak Herta mogelijk in de etalage gezet. Nestlé wil zich toeleggen op onderdelen met meer groeimogelijkheden en houdt Herta om die reden tegen het licht.

Bron: ANP