Duurzame displays bij Plus | Levensmiddelenkrant

Nieuwe displays besparen 85 procent karton

Duurzame displays bij Plus

UTRECHT- Plus start in januari met een herbruikbare display die tot 85 procent karton bespaart tegen minder kosten. Dat heeft de supermarktketen bekend gemaakt.

Naar eigen zeggen is Plus de eerste retailer wereldwijd die de Proteus Smart Display omarmt en heeft als doel om A-merken en andere retailers te inspireren om deze duurzame verandering te volgen. “Tijdens onze jaargesprekken in november en december gaan we de dialoog aan met alle merkfabrikanten om per januari 2019 de overstap te maken op Proteus”, stelt Rob Claassens, unitmanager kruidenierswaren en verantwoordelijke voor promotionele displays bij Plus. “Merken als AB InBev, KraftHeinz, Mars, P&G en Unilever zijn co-creatie partners van Proteus en we verwachten dat alle andere merken direct geloven in de meerwaarde van deze nieuwe standaard.”

De Proteus Smart Display is een herbruikbaar frame dat opvouwbaar en telescopisch is waardoor veel producten erin passen. De aankleding met het merk en de bijbehorende communicatie gebeurt met een kartonnen sleeve. Bovendien bevat de display sensoren om de effectiviteit van de promotie meetbaar te maken.

Bron: Levensmiddelenkrant