Eerste industriële plantaardige kaas van Nederland

ENSCHEDE – Nu de eerste productietesten erop zitten, gaat Boermarke zijn plantaardige alternatieven op traditionele kaas op de Nederlandse én de Europese markt brengen. De uitrol is gepland voor het begin van 2021 en past binnen de doelstelling van Boermarke om de grootste Nederlandse producent van volwaardige plantaardige zuivelalternatieven te zijn.

Na de succesvolle start in 2015 van plantaardige yoghurt is de kaasproducent direct van start gegaan met de ontwikkeling van plantaardige kaas. Dit heeft geresulteerd in een volledig aanbod van plantaardige kaasalternatieven. Boermarke is de eerste plantaardige kaasproducent van Nederland die op grote schaal harde en halfzachte plantaardige kaas alternatieven kan produceren, versnijden en verpakken.

Naast de standaard neutrale smaken als Goudse, Cheddar, Feta en Parmezaanse, die inmiddels productie klaar zijn, biedt Boermarke onder andere ook de smaken: komijn, mosterd, tuinkruiden en brandnetelkaas als mogelijkheden. Dit uitgebreide assortiment geeft het bedrijf als vegan innovator de voorsprong om zowel plakken, rasp, puntjes, stukken en blokjes te produceren en te verpakken. Daarnaast zijn er ook voor de industrie mogelijkheden als verpompbare kaas en rasp voor pizza’s.

Bron: Levensmiddelenkrant