Flessen Chaudfontaine nu van 100 procent rPET

ROTTERDAM – Alle flessen van Chaudfontaine worden vanaf 1 november gemaakt van 100 procent gerecycled plastic (rPET). Met het verduurzamen van 60 miljoen PET-flessen in Nederland, wordt er per jaar ruim 1,3 miljoen kilo nieuw plastic bespaard en vindt er 42 procent minder CO2-uitstoot plaats.

“Coca-Cola in Nederland zet daarmee een belangrijke stap in het realiseren van circulaire verpakkingen en het terugdringen van het gebruik van nieuw plastic. Chaudfontaine is daarmee het eerste merk dat op deze grote schaal verkrijgbaar is in 100 procent gerecyclede plastic flessen”, aldus de frisdrankfabrikant.

Nederland
Coca-Cola: ‘in West-Europa werken we er naar toe om tegen 2023 minimaal de helft van het materiaal dat wordt gebruikt voor alle PET-flessen te laten bestaan uit gerecycled plastic. In Nederland zullen alle PET-flessen al eind dit jaar voor 50 procent uit gerecycled plastic bestaan, vier jaar eerder dan aangegeven. Het streven is 100 procent gerecyclede of hernieuwbare materialen in alle plastic flessen, waardoor elk jaar meer dan 200.000 ton nieuw plastic wordt bespaard in West-Europa.’

2025
Jaap Wassink, vice-president en country director Coca-Cola European Partners Nederland: ‘Dit is een hele belangrijke stap in het verder verduurzamen van onze verpakkingen. Alle verpakkingen uit ons portfolio zijn 100 procent recyclebaar, en we hebben als doel om tegen 2025 al onze verpakkingen te kunnen inzamelen. Nog voor het einde van dit jaar zullen al onze PET-flessen voor 50 procent uit gerecycled plastic bestaan. En waar mogelijk versnellen we dit proces en zetten we extra stappen, zoals met onze merken Chaudfontaine en Honest’.

Bron: Levensmiddelenkrant