Formules

E-commerce

Gerobotiseerd dc Picnic opent in april

AMSTERDAM – Koning Willem-Alexander opent vrijdag 1 april de deuren van het nieuwe distributiecentrum van Picnic in Utrecht. Het bedrijf heeft de afgelopen twee jaar gewerkt aan de technologie van het gerobotiseerde dc. Van hieruit worden wekelijks de boodschappen van 150.000 klanten verzorgd.

Ruby van Hooijdonk |

Voor de officiële opening geven oprichters Michiel Muller, Joris Beckers en Frederik Nieuwenhuys een presentatie over het bedrijf en het dc. Na de opening krijgt de Koning een rondleiding en spreekt hij met werknemers.

Robotisering

Het nieuwe distributiecentrum aan de Atoomweg heeft een oppervlakte van 42.000 vierkante meter. Er zijn zo’n 800 tot 1.000 arbeidsplaatsen. Er wordt rekening gehouden met voedselverspilling en door het gebruik van drie temperatuurzones is er ruimte voor ruim 250.000 kratten. Ook spreekt de boodschappenbezorger van een zeer hoge graad aan robotisering: “Door het inzetten van slimme technologie kunnen medewerkers efficiënter en ergonomischer werken.” De komende jaren openen ook dc’s in Zwolle, Dordrecht en Ridderkerk.

Bron: Levensmiddelenkrant

picnic-dc.png