Gezondheidstrend niet centraal op ISM

KEULEN - FOTOREPORTAGE – Buiten een diversiteit aan gezondheidsrepen en verantwoorde tussendoortjes bleek de huidige gezondheidstrend niet leidend in het productaanbod van de Internationale Süsswarenmesse (ISM) in Keulen. Bezoekers kregen tijdens de 48e editie van ’s werelds grootste zoetwarenbeurs vooral suikerrijke verrassingen voorgeschoteld in snoep, koek, chocolade en chips.

In totaal 1656 zoetwarenproducenten afkomstig uit 73 landen gaven acte de présence op de ISM. Zij presenteerden zich in de Koelnmesse in Keulen gedurende vier dagen aan ongeveer 37.500 bezoekers. Tot het standhoudersveld behoorde een groot aantal Nederlandse exposanten, uiteenlopend van gerenommeerde spelers in zoetwaren tot veelbelovende jongere spelers zoals Johnny Doodle. Parallel aan de ISM vond in hal 10.1 van de Koelnmesse de beurs ProSweets plaats. Centraal bij deze door ruim 20.000 vakbezoekers bezochte beurs stonden de nieuwste ingrediënten, verpakkingen en verpakkingsmachines voor de mondiale zoetwarenindustrie.

Lovechock
Bezoekers van de ISM konden hun stem uitbrengen op de producten van standhouders die in hun ogen het meest innovatief waren. Hiervoor werden zo’n 200 nieuwe producten tentoongesteld in de New Product Showcase op de beursvloer van de ISM. Met de nieuwe chocoladereep ‘Little Love’ eindigde Lovechock uit Amsterdam op de derde plek. Deze melk-, soja-, palmolie- en glutenvrije reep is gemaakt van cacaobonen die niet zijn geroosterd, maar koud zijn gemalen. De reep bestaat uitsluitend uit biologische grondstoffen.

Fruit Balls
De uit gedroogde tropische vruchten bestaande Fruit Balls van de Zwitserse producent HPW AG waren volgens de ISM-bezoekers het meest innovatief. Plek twee was voor het product Brasiliero van de Duitse fabrikant GOT7 Nutrition GmbH. Brasiliero is een met proteïnen en hazelnoten verrijkte gevulde wafel, zonder toegevoegde suikers. De ISM Packaging Award voor de meest innovatieve verpakking ging naar de volledig afbreekbare biozak van de Duitse producent myChipsBox.  
 

Bron: Levensmiddelenkrant