Fabrikanten

Grolsch gaat voor zero-waste

ENSCHEDE – Grolsch heeft het afgelopen jaar diverse stappen gezet om een zero-waste brouwerij te worden. Inmiddels wordt 99,8 procent van het afval hergebruikt. Met verschillende projecten rondom verpakkingen, draagtrays en drinkbekers is dit mogelijk. Nagenoeg alle verpakkingen zijn inmiddels recyclebaar.

Lisa van der Linden |

De brouwerij stimuleert in de hele bedrijfsvoering recycling en hergebruik van materialen, zodat grondstoffen worden bespaard en het minder belastend is voor het milieu. Grolsch heeft zich ten doel gesteld om toe te werken naar een ‘zero waste’ brouwerij. Circulair denken en handelen geldt daarbij als uitgangspunt. Tegelijkertijd heeft de brouwer de ambitie om een volledig CO₂-neutrale brouwerij te zijn in 2025: een brouwerij waarbij alle ingezette energie op duurzame wijze wordt opgewekt.

Aandacht
Koert van ’t Hof, corporate affairs director bij Koninklijke Grolsch: “Ook de komende jaren willen we verdere verbeteringen doorvoeren die leiden tot minder afval, minder materiaalverbruik en lagere transportkosten. Extra aandacht besteden we daarbij aan de inzet van plastic. We streven naar minder, beter of geen éénmalig plastic, en zijn dan ook medeondertekenaars van het Plastic Pact. We zijn goed op weg richting een zero-waste brouwerij, maar die laatste ogenschijnlijk kleine stapjes zal nog de nodige inspanning van ons vragen.”

Alle doelstellingen, resultaten en activiteiten van Grolsch op het gebied van duurzaam en verantwoord ondernemen zijn te lezen in het jaaroverzicht 2019.

Bron: Levensmiddelenkrant/Out.of.Home Shops

grolsch-aangeleverd.jpg