Formules

Grote internationale belangstelling voor Jumbo-lening

VEGHEL – Jumbo heeft een totaalbedrag van € 200 miljoen opgehaald op de Schuldschein-markt. Dat is vanwege de grote belangstelling van investeerders, twee keer zo veel als de € 100 miljoen die de supermarktketen zich ten doel had gesteld.

Juan Kort |

Schuldschein is een onderhandse lening die onder Duits recht is afgesloten. De investeerders zijn meestal banken, verzekeraars en pensioenfondsen.

Niet-bancaire lening
Voor Jumbo is dit de eerste niet-bancaire lening en een stap naar de internationale kapitaalmarkt. De belangstelling voor de Schuldschein was zo’n vier maal groter dan het beoogde financieringsbedrag. De supermarktorganisatie besloot daarop de uitgifte te verhogen tot € 200 miljoen.

Internationaal
Ton van Veen, cfo bij Jumbo, zegt over de stap: “Vanwege onze ambitieuze groeiplannen en de wens om onze exposure bij de Nederlandse banken te verminderen, zijn we ons gaan oriënteren op de internationale investeerdersmarkt. De interesse wereldwijd bleek overweldigend, waardoor het orderboek circa vier keer was overtekend. We zijn verheugd met deze belangstelling en versterken met de plaatsing van deze Schuldschein onze financiële basis voor verdere groei.” De lening kent looptijden van vijf en zeven jaar, en is aangegaan met investeerders uit de Benelux (ca. 25 procent), overige Europese landen (ca. 55 procent) en Azië (ca. 20 procent).

Bron: Levensmiddelenkrant

kortingsmunt-01.jpg