Hema naar VS en Canada

AMSTERDAM – Hema maakt een grote stap in haar ambitie om internationaal verder te groeien. De winkelketen gaat uitbreiden naar de VS en Canada.

Klanten van Hema kunnen vanaf deze zomer in de VS huishoudelijke artikelen kopen via Walmart, het online platform van VS’s grootste retailer. In het najaar opent Hema zowel zelfstandige winkels als shop-in-shops openen in de grote filialen van Walmart. Na Europa en Azië wordt dit het derde continent voor Hema. De keten heeft ervoor gekozen om in de VS en Canada ‘Amsterdam’ aan haar merknaam toevoegen. Door de nadruk te leggen op haar Nederlandse oorsprong kan Hema zich naar eigen zeggen in Noord-Amerika nog beter onderscheiden.

Historisch
“De uitbreiding naar Noord-Amerika is voor Hema een historische stap, omdat onze oprichters Leo Meyer en Arthur Isaac bijna 100 jaar geleden daar voor het eerst kennismaakten met eenheidsprijzenwinkels”, vertelt ceo Tjeerd Jegen. “Zij hebben dit fenomeen naar Nederland gehaald door de eerste Hema-winkel te openen. We zijn bijzonder trots op onze samenwerking met Walmart, de grootste retailer ter wereld. Hierdoor is Walmart de ideale partner om te starten op de Noord-Amerikaanse markt. Deze samenwerking past daarnaast perfect in onze internationale expansiestrategie.”

Bron: Levensmiddelenkrant