HMSHost aan de slag op Utrecht Centraal | Levensmiddelenkrant

HMSHost aan de slag op Utrecht Centraal

UTRECHT – NS gaat samenwerken met horecaexploitant HMSHost International. Donderdag tekenden de twee partijen een samenwerkingsovereenkomst voor tien jaar voor voor de ontwikkeling en exploitatie van drie horecaconcepten op Utrecht Centraal.

HMSHost, die in Nederland bekend is vanwege haar horecaconcepten op luchthaven Schiphol, gaat voor het eerst horeca ontwikkelen op een treinstation in Nederland. Medio oktober 2015 openen op station Utrecht Centraal de drie horecaconcepten waar zowel reizigers als passanten langer en aangenaam kunnen verblijven. De horecalocaties moeten een goede aanvulling gaan vormen op het huidige aanbod in het station. De bezoekers kunnen er elkaar ontmoeten, rustig hun tijd doorbrengen of aangenaam wachten op hun trein, tram of bus. De concepten omvatten een koffiehuis, een bar en een restaurant en bieden in totaal zo’n 400 tot 500 zitplaatsen. Ze worden gesitueerd op de 1e etage in de stationshal. Dit deel van de hal wordt nu verbouwd en in de zomer van 2015 opgeleverd. Medio oktober 2015 openen ‘t Koffiehuis en Bar Centraal en eind 2015 volgt Bistrot Utrecht Centraal.

Samenwerking
Voor de vernieuwing van de eerste verdieping van Utrecht Centraal zocht NS een partner met ruime ervaring in de ontwikkeling en exploitatie van horeca op vervoersknooppunten. Peter Mulder, directeur Vastgoed NS Stations: “In het belang van onze reizigers zijn wij continue op zoek naar marktpartijen met goede concepten die worden gewaardeerd door onze reizigers. Dit levert een belangrijke bijdrage aan de beleving van het station als onderdeel van de reis van deur tot deur.”

Over HMSHost
HMSHost, onderdeel van de Autogrill Group, is actief op meer dan honderd luchthavens wereldwijd, waaronder 18 Europese luchthavens en de 30 drukste luchthavens van Noord-Amerika. De jaaromzet van de onderneming bedraagt meer dan 2,5 miljard dollar en er werken ruim 34.000 medewerkers wereldwijd. HMSHost International exploiteert restaurants op meer dan 20 luchthavens in Europa, Azië, Australië en Nieuw Zeeland waaronder Abu Dhabi, Amsterdam, Delhi, Dubai, Dublin, Ho Chi Minh, Istanbul, Kopenhagen, London Heathrow, St. Petersburg en Stockholm.

Bron: Out.of.Home Shops