Honderd winkels hebben keurmerk duurzaamheid | Levensmiddelenkrant

Honderd winkels hebben keurmerk duurzaamheid

DRIEBERGEN – Honderd supermarkten hebben inmiddels het Super Supermarkt Keurmerk gekregen. Dinsdag werd de honderdste uitgereikt aan eigenaar Piet den Hartog van Albert Heijn Kaatsheuvel.

Dit gebeurde tijdens de besloten nieuwjaarsbijeenkomst van het Vakcentrum dinsdag. Vakcentrum-directeur Patricia Hoogstraaten reikte het SSK uit. Het is een Nederlands keurmerk voor zelfstandige supermarktondernemers die duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Den Hartog is blij met de erkenning. “Het bevestigt dat we goed bezig zijn met duurzaam ondernemen en met onze omgeving. Dit is voor ons heel erg belangrijk. Als supermarkt zijn wij behoorlijk actief op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Respect, normen en waarden zijn voor ons uitgangspunten, die aan de basis hiervan staan. Zo denken we dagelijks na over de effecten van veranderingen en milieuvriendelijke aanpassingen in onze winkel en laten wij aan onze klanten ook zien dat we duurzaam bezig zijn”.

Beoordelingscriteria SSK
Om voor het Super Supermarkt Keurmerk in aanmerking te komen moeten ondernemers veel maatregelen nemen met betrekking tot MVO en duurzaamheid. De supermarkt wordt beoordeeld op 7 criteria en de winkel moet op alle criteria voldoende halen.

De 7 criteria zijn : lokale betrokkenheid, stimulerend personeelsbeleid, onderscheidend assortiment, duurzaam met energie, veiligheid en preventie, afvalinzameling en -reductie en transport en logistiek. Het keurmerk is ontwikkeld door brancheorganisatie Vakcentrum samen met TNO.

Bron: Levensmiddelenkrant.nl