Albert Heijn kerstboxen van sterrenchefs

ZAANDAM – Klanten van Albert Heijn kunnen in circa dertig steden sterrenwaardige kerstmenu’s afhalen. De kerstboxen zijn op 24, 25 en 26 december af te halen in verschillende AH-winkels.

De chefs van restaurants Bergpaviljoen, Daalder, Barrage, Ron Gastrobar en Kruidfabriek hebben een menu samengesteld in samenwerking met Thuis uit Eten. Deze zijn zo gemaakt dat de verschillende gangen eenvoudig op tafel gezet kunnen worden.

Menu’s
De boxen bevatten allen, uitgezonderd die van Daalder, drie gangen en kosten € 49,95 voor twee personen. Als voorgerecht krijg je bij Ron Gastrobar gravad lax met honing-mosterddressing, Daalder serveert een salade van gerookte zalm vooraf. Alle hoofdgerechten bevatten vlees, zo heeft Barrage een wildstoof om te delen met gratin en rode kool en Kruidfabriek heeft eendenbout Peking style op het menu staan met gekarameliseerde pompen en een jus van boemboe. De zoete desserts variëren van macarons (Ron Gastrobar) tot kerstdessert met chocolade, passievrucht en five spices (Bergpaviljoen)

Bron: Levensmiddelenkrant