Kippenvlees AH na de zomer minimaal 1 ster Beter Leven Keurmerk

ZAANDAM – Albert Heijn gaat vervroegd overstappen op minimaal 1 ster Beter Leven Keurmerk kippenvlees. De formule zet deze stap nu per 1 oktober 2022, samen met de 200 vaste pluimveehouders binnen het Beter voor Kip, Natuur & Boer-programma, waarmee AH met haar partners ‘investeert in de natuur, het verdienvermogen van boeren en telers en het dierenwelzijn van varkens, koeien en kippen’.

De kippenvleeswaren van het eigen merk zijn eerder al overgegaan op scharrelkip, het andere verse kippenvlees volgt nu en per 1 oktober hebben alle verse kipproducten dus minimaal 1 ster Beter Leven Keurmerk.

Beter voor Kip, Natuur & Boer

Albert Heijn geeft aan veel aandacht voor dierenwelzijn te hebben binnen het programma Beter voor Kip, Natuur en Boer. Zo zijn de kippen van een langzaamgroeiend ras en hebben ze een overdekte uitloop. Ook is er volgens de formule een gezond verdienmodel ontwikkeld, zodat de pluimveehouders die zijn aangesloten bij het programma op een verantwoorde manier kunnen verduurzamen, bijvoorbeeld door betere huisvesting voor de kippen te organiseren. ‘Een gezonde prijs voor elke boer in elk seizoen’ moet aan de basis staan van dit model. Klanten kunnen met het Beter voor Natuur & Boer-logo op de kippenvleeswaren expliciet kiezen voor de producten die binnen dit programma vallen.

Bron: Levensmiddelenkrant