Marqt introduceert duurzame papieren wijnfles

AMSTERDAM – Marqt claimt de ‘meest duurzame wijnfles ter wereld’ in de schappen te hebben staan. De papieren fles bestaat voor 94 procent uit gerecycled karton en heeft een ecologische voetprint die zes keer kleiner is dan die van een glazen fles.

“Marqt is groot fan van innovatieve oplossingen die de voedselketen verduurzamen”, stelt Nico Bart, wijninkoper bij Marqt. “We zijn daarom trots om een van onze favoriete wijnen aan te kunnen bieden in deze duurzame papieren fles.” De fles bestaat uit gerecyclede materialen en weegt daardoor tot vijf keer minder dan een glazen fles. Bart: “De fles weegt slechts 83 gram, dat merk je al als je de fles uit het schap pakt. Stel je eens voor hoeveel verschil dat maakt als je er een vrachtlading vol van vervoert.”

Een Italiaanse blend van Sangiovese, Merlot en Cabernet druiven heeft de primeur om als eerste in papier verkocht te worden. De smaak verandert niet door de verpakking en het recyclen van de kartonnen fles gaat zeer eenvoudig. De wijn zit in een zak van gerecycled plastic die ook weer gerecycled kan worden en de kartonnen verpakking kan bij het oud papier. De flessen zijn vanaf vandaag in alle Marqt winkels verkrijgbaar.

Bron: Levensmiddelenkrant