Melkan stort zich op duurzame kaas

BEESD - Melkan, het zuivelmerk van inkooporganisatie Superunie, breidt het assortiment uit met kaas. Voor een deel zal die kaas zijn voorzien van het ‘On the way to PlanetProof’-keurmerk. Vanaf deze week liggen de producten in de schappen.

Superunie wil van Melkan een sterk zuivelmerk maken, dat zich in verschillende zuivelcategorieën onderscheidt. De uitbreiding naar kaas is dan ook een logische stap. Onder andere (houdbare) melk, karnemelk, yoghurt, vla, kwark, skyr, koffiemelk en boter maken al langer deel uit van het Melkan-assortiment.

Een deel van de 48+ kaas zal zijn voorzien van het PlanetProof duurzaamheidsmerk en daarmee zijn de leden van Superunie de eersten om 48+ kaas met het duurzaamheidsmerk te verkopen, aldus de inkooporganisatie. “De Melkan kaas met het PlanetProof keurmerk stroomt geleidelijk in”, zegt een woordvoerder. “Op dit moment zijn de Jonge, Jong Belegen en Belegen Goudse 48+ kaas plakken en stukken al voorzien van het keurmerk. Ook melk, karnemelk, vanilleyoghurt en vanillevla dragen het keurmerk van PlanetProof.”

Melkan kaas vervangt het Bon Appetit-merk en een groot deel van de private labels van leden van Superunie.