Nederlander eet ruim de helft meer eieren met Pasen

WEHL - Tijdens Pasen eten de Nederlanders gemiddeld ruim een extra ei ten opzichte van een gewoon weekend. Waar het normaal om 1,8 eieren per persoon gaat, is dat in het paasweekend 2,9 eieren per persoon.

Vrouwen eten het liefst een zachtgekookt eitje, mannen bij voorkeur een gebakken ei, zo blijkt uit een representatief opinieonderzoek door Factsnapp onder 400 Nederlanders in opdracht van eiermerk Blije Kip.

Acht stuks
Het eten van drie eieren met Pasen is een gemiddelde. Ruim één op de vijf mensen eet vier eieren. En er zijn flinke uitschieters naar boven. Zo eet twee procent van de mannen in het paasweekend maar liefst acht eieren. 

Het liefst eet de gemiddelde Nederlander het ei zachtgekookt (31 procent), gevolgd door gebakken (29) en hardgekookt (18). Er zijn grote verschillen tussen mannen en vrouwen.

Zachtgekookt
Een zachtgekookt ei is favoriet bij 36 procent van de vrouwen, tegen slechts een kwart bij mannen. De grootste groep mannen (36 procent) kiest voor een gebakken eitje tegen ruim een op de vijf vrouwen. Mannen zien hun ei het liefst gebakken aan één kant, het zogeheten spiegelei. Vrouwen hebben een lichte voorkeur voor doorbakken.

Een kwart van de Nederlanders koopt het liefst een huismerk-ei van de supermarkt. 

Bron: Levensmiddelenkrant