Nestlé ondertekent Plastic Pact | Levensmiddelenkrant

Nestlé ondertekent Plastic Pact

DEN HAAG – Nestlé heeft tijdens de Nationale Circulaire Economie Conferentie in Den Haag, samen met meer dan 70 andere bedrijven het ‘Plastic Pact’ ondertekend. Daarmee belooft de producent meer plastic opnieuw te gebruiken en recyclebaar plastic te gebruiken.

Nestlé is naar eigen zeggen overtuigd van de noodzaak om de invloed van verpakkingen op het milieu te minimaliseren. De ondertekening van het Plastic Past is in lijn met de ambitie van het voedingsmiddelenbedrijf. Uiterlijk in 2025 wil de producent al haar verpakkingen geschikt maken voor recycling of hergebruik. “Met de ondertekening van het Plastic Pact onderstrepen we onze inspanningen voor het terugdringen van de hoeveelheid plastic afval. Het is een van de grootste duurzaamheidsproblemen waar de wereld elke dag mee te maken heeft”, zegt Pierre-Alain Michaud, head of operations van Nestlé Nederland.
De eerste stap die Nestlé gaat zetten om de hoeveelheid plastic afval terug te dringen is door een papieren verpakking voor de nieuwe Nesquik-producten te introduceren. Dit gebeurt in het eerste kwartaal van 2019.

Bron: Levensmiddelenkrant