Nestlé ontwikkelt chocolade alleen gemaakt van cacaovrucht

AMSTELVEEN - Nestlé heeft chocolade ontwikkeld die volledig is gemaakt van de cacaovrucht, waarbij de bonen en de pulp als enige ingrediënten worden gebruikt en er geen geraffineerde suiker wordt toegevoegd.

Nestlé heeft naar eigen zeggen een techniek ontwikkeld waardoor het op natuurlijke wijze de pulp kan extraheren en gebruiken in chocolade, zonder afbreuk te doen aan smaak, textuur en kwaliteit. Tot nu toe werd chocolade gemaakt met de toevoeging van geraffineerde suikers. Deze gepatenteerde innovatie levert volgens de chocoladeproducent een goed smakende chocolade met slechts één ingrediënt, de cacaovrucht.

Innovatie
"We zijn trots dat we chocoladeliefhebbers een nieuwe chocolade kunnen bieden die volledig is gemaakt van de cacaovrucht zonder toevoeging van geraffineerde suiker”, aldus Patrice Bula, Head of Strategic Business Units, Marketing and Sales bij Nestlé. “Dit is een echte innovatie die de natuurlijke zoetheid van de cacaopulp gebruikt om een pure, nieuwe chocoladebeleving te bieden."

Japan
Nestlé is van plan om dit najaar de eerste chocola te introduceren in de KitKat Chocolatory in Japan. Volgend jaar komen andere landen producten aan de beurt.

Bron: Levensmiddelenkrant/Out.of.Home Shops