Nestlé: ‘Vegan worst niet van vlees te onderscheiden’

AMSTELVEEN – Nestlé heeft naar eigen zeggen een veganistische worst geproduceerd die voor het eerst niet van vlees te onderscheiden is. “Hij ruikt en smaakt als een worst gemaakt van vlees, en kan op dezelfde manier en met dezelfde ervaring op de barbecue worden bereid”, laat de fabrikant weten. De Gourmet Incredible Sausage ligt vanaf maart in de winkels.

De Europese introductie wordt gelanceerd in samenwerking met Weber-Stephen, waarin ideeën voor veganistische barbecues centraal staan.

“Na de succesvolle introductie van de Garden Gourmet Incredible Burger, laten we de Nederland nu kennismaken met onze veganistische worsten. De Garden Gourmet Incredible Sausages zijn rauw, hierdoor krijg je de volledige braad- en grillervaring én sappige smaakervaring van een braadworst”, zegt Valerie van Schaick, Business Executive Officer Culinary bij Nestlé Nederland. “De introductie van deze veganistische worsten draagt bij aan ons doel om mensen te inspireren vaker te kiezen voor plantaardige producten. Daarmee werken we samen aan een duurzame toekomst.”

Bron: Levensmiddelenkrant