Introducties

Verspillingsfabriek maakt soep voor Voedselbank

VEGHEL – De Verspillingsfabriek introduceert een nieuwe soeplijn waarmee consumenten de Voedselbank kunnen steunen. Bij elk soeppakket Heel Veel Soeps, schenkt de producent één zak aan de voedselbank.

Mathijs van Eeten |

Daarnaast wordt de soep net als bij alle Verspillingsfabrieksoepen gemaakt van groente dat anders zou worden weggegooid.

“Als je missie is om voedselverspilling de wereld uit te helpen, is het natuurlijk hartverscheurend om te zien dat niet alleen reststromen, maar ook gewone oogsten nu verloren dreigen te gaan”, zegt Bob Hutten, initiatiefnemer van De Verspillingsfabriek. “Wij willen niets liever dan onze leveranciers en de boeren helpen. Neem de groenten van onze versnijders: de kopjes en kontjes van de tomaten, de te kleine schijfjes champignons en snijresten van uien. Maar door het wegvallen van orders, staat de productie in onze fabriek nu op een zeer laag pitje.” 

[youtube url="https://www.youtube.com/embed/-emGrEDa5Qo"]

Een pakket Heel Veel Soeps bevat een zak klassieke uiensoep, twee zakken champignon crèmesoep en twee zakken tomaten paprikasoep. Een pakket kost twintig euro.

Bron: Levensmiddenkrant/Out.of.Home Shops

geredde_tomaten_naar_soep_productie_verspillingsfabriek_22__stretch_width1400_compression50.jpg