Omzetgroei voor Walmart | Levensmiddelenkrant

Omzetgroei voor Walmart

BENTONVILLE  - Walmart heeft de omzet in het vierde kwartaal van zijn boekjaar, met daarin de belangrijke feestdagenperiode, zien groeien. 

De opbrengsten kwamen uit op 138,8 miljard dollar, 1,9 procent meer dan een jaar eerder. Als wisselkoerseffecten buiten beschouwing worden gelaten was er sprake van een stijging met 3,1 procent. Operationeel stond er in het laatste kwartaal van het jaar een winst van 6,1 miljard dollar, dat is meer dan een jaar eerder.

De omzet steeg bij winkels die langer dan een jaar open zijn met 6,8 procent. Dat is de sterkste groei in negen jaar tijd, aldus de onderneming. In de Verenigde Staten was sprake van een groei met 4,2 procent van de vergelijkbare omzet.

Groei
Digitaal wist Walmart in de Verenigde Staten te profiteren van de uitbreiding van het ophalen en bezorgen van boodschappen en een breder assortiment op Walmart.com. In het hele boekjaar 2019 kwamen de opbrengsten uit op 514,4 miljard dollar en het operationeel resultaat op 22 miljard dollar.

Concreet groeide Walmart in de Verenigde Staten de afgelopen 18 kwartalen. Topman Doug McMillon sprak van een goed jaar voor de onderneming. Walmart, dat het jaardividend opvoerde naar 2,12 dollar per aandeel, herhaalde de doelstellingen voor boekjaar 2020.