Picnic bezorgt bij burgemeester Enschede

ENSCHEDE – Burgemeester van Enschede Onno van Veldhuizen heeft 9 oktober de eerste boodschappen van Picnic in zijn stad ontvangen. Hiermee is de bezorging door de onlinesupermarkt van start gegaan. Picnic heeft er 6.250 inschrijvingen, bijna 10 procent van alle huishoudens.

Na de aangekondigde uitbreiding naar de Twentse stad hadden zich binnen een week duizend huishoudens via de app geregistreerd. Uiteindelijk steeg dat aantal naar 6.250. “Dat is ver boven onze verwachting”, aldus medeoprichter Michiel Muller. In totaal kunnen ruim 78.000 huishoudens worden bediend.

Weg vinden
“Picnic is een jonge, innovatieve onderneming die heel goed past bij de inwoners van Enschede”, vertelt burgemeester Onno van Veldhuizen. “Het is heel mooi om te zien dat zulke initiatieven in meerdere opzichten hun weg hiernaartoe weten te vinden.” De stad wordt bediend vanuit een hub aan de Twekkeler Es, een industrieterrein bij het Twentekanaal, aan de westkant van Enschede. In totaal zijn er dertig bezorgers actief. Eind dit jaar moeten die aantallen zijn gestegen naar 15 karretjes en 45 bezorgers.

Bron: Levensmiddelenkrant