Picnic is snelst groeiende bedrijf

Rotterdam – Picnic is het snelst groeiende bedrijf van Nederland. Dat blijkt uit een onderzoek onder 250 groeiende bedrijven die is gepresenteerd tijdens het jaarevent van NLgroeit.

Het onderzoek is uitgevoerd door Erasmus Centre for Entrepreneurship en Rotterdam School of Management. Picnic is in die lijst het jongste bedrijf, maar wel de snelst groeiende. “Toen we Picnic begonnen, hadden we nooit kunnen dromen dat het zo snel zou gaan. De melkboer is weer helemaal terug”, reageert medeoprichter van Picnic, Michiel Muller. “Vanaf het begin hebben we samen met klanten aan Picnic gewerkt, waardoor er nu een bedrijf staat waar mensen echt behoefte aan hebben.”

Meting

Om in de lijst Top 250 Groeibedrijven 2019 terecht te komen, dienen bedrijven minimaal 10 FTE groot te zijn en/of minstens 5 miljoen euro om te zetten, aan het begin van de meetperiode. Daarnaast dienen ze in deze meetperiode van december 2015 tot en met december 2018 een gemiddelde jaarlijkse groei van minimaal 20% in FTE en/of omzet te realiseren. De Top 10 is samengesteld uit bedrijven die de meeste banen in FTE creëerden in deze periode én de hoogste gemiddelde jaarlijkse groei in FTE lieten zien. Picnic creëerde 1697 nieuwe banen (in FTE) en groeide het snelst in de periode van eind 2015 tot en met eind 2018.

Bron: ANP