Plus komt met klimaatneutrale banaan | Levensmiddelenkrant

Plus komt met klimaatneutrale banaan

UTRECHT – Plus heeft bekendgemaakt in het najaar een Fairtrade en klimaatneutrale banaan op de markt te brengen die afkomstig is uit een transparante en traceerbare keten.

De supermarktorganisatie gaat blockchaintechnologie gebruiken om aan consumenten te laten zien waar de bananen precies vandaan komen en welke route ze hebben afgelegd. Deze stappen volgens de formule in de activiteiten van Plus om de consument verantwoorde producten te bieden. “In 2010 maakten wij als eerste Nederlandse supermarkt de keuze om uitsluitend nog Fairtrade bananen te verkopen. Bananen zijn al jaren het meest verkochte artikel in de supermarkt. Voldoende reden om een volgende stap te zetten, want hier kunnen we impact mee maken”, zegt Eric Leebeek, commercieel directeur van Plus.

Naast het bieden van inzicht in de gehele keten onderzoekt PLUS de mogelijkheden van een Fairtrade- én klimaatneutrale banaan. De bananenteelt kent verschillende milieu-uitdagingen en de klimaatimpact kan nog verder teruggebracht worden. De klimaatimpact van de bananen wordt daarom nauwkeurig in kaart gebracht. Vervolgens wordt gekeken waar de CO₂-voetafdruk verminderd kan worden middels investeringen in de keten. De resterende klimaatimpact wordt gecompenseerd.

Bron: Levensmiddelenkrant