Plus focust meer op verpakkingen | Levensmiddelenkrant

Plus focust meer op verpakkingen

UTRECHT – Plus gaat de zakjes op de AGF- en broodafdeling vervangen door milieuvriendelijke varianten. Dat laat de supermarktketen weten in een MVO-update.

Plus introduceert op de AGF-afdeling papieren zakken van 100 procent ongebleekt papier met een FSC-certificaat. De huidige plastic tasjes worden vervangen door zakjes die voor 90 procent bestaan uit suikerriet. De nieuwe zakjes voor de vers afgebakken broodjes zijn dunner en er zit geen koordje meer in. Deze kunnen volgens Plus beter worden gerecycled.

Op de groente- en fruitafdeling is de supermarktketen in oktober al gestart met het gebruik van biologisch afbreekbare stickers op het eigen merk appels en peren uit Nederland. Sinds 1 januari is de helft van deze producten voorzien van een composteerbare sticker. Eind dit jaar zijn alle stickers vervangen. Plus is vorig jaar ook gestart met het uitfaseren van zwart kunststof. Op 1 juli 2018 werden 219 huismerkproducten verpakt met dit materiaal. Inmiddels is het type kunststof, dat niet wordt herkend in sorteerinstallaties voor recycling, grotendeels uit het assortiment. Alleen de verpakkingen van het gebak, de kaas en het verse vlees moeten nog worden vervangen.

Plus legt komend jaar nog meer nadruk op het verpakkingsbeleid om zo minimaal mogelijk, hernieuwbaar en recyclebaar te verpakken. In het voorjaar worden herbruikbare kommen, bekers en bestek aan het assortiment toegevoegd.

Bron: Levensmiddelenkrant