Fabrikanten

Royal Steensma opent nieuwe drooghal

FRANEKER – Royal Steensma heeft in Franeker een nieuwe drooghal geopend die wordt geruikt om gekonfijte vruchten en schillen te drogen.

Lisa van der Linden |

Een paar jaar terug werd de hal volledig in de as gelegd door een grote brand. Door onder het toeziend oog van algemeen directeur Rimmert de Jong en de medewerkers van Royal Steensma, met een heftruck de nieuwe hal binnen te rijden, markeerde wethouder De Pee een nieuw hoofdstuk voor de specialist in bakkerij-ingrediënten.

Inrichting
De nieuwe drooghal, ontworpen door architect Gerke Boekema en gebouwd door Bouwbedrijf Friso, wordt de komende tijd verder ingericht met een droogband, droogkasten en een wervelbedddroger voor het drogen van gekonfijt product. Een beperkt deel van de vruchten die Royal Steensma konfijt – bessen, kersen, schillen van sinaasappel en citroen, ondergaat een droogproces via verschillende technieken. Dat is nodig om het product geschikt te maken voor verwerking in koekjes, muesli, chocolade repen of granola.

Bron: Levensmiddelenkrant 

de-nieuwe-drooghal.jpg