Signature Foods neemt Topking over

AMSTERDAM – Het bedrijf achter Johma neemt Topking over. Dat meldt Topking. Directeur Edwin Hak van Topking bevestigd het nieuws aan het Financieel Dagblad. Topking stond te koop, omdat oprichter Bert Roubos geen opvolger kon vinden. De overnameprijs is niet bekendgemaakt.

Roubos richtte Topking in 1982 op en is bedenker van het Vlammetje, naar het recept van zijn Indische schoonmoeder. Later kwamen daar onder andere KaasTengels bij. Roubos, inmiddels 70 jaar, kon geen opvolger vinden. Over de overname zegt directeur Edwin Hak tegenover het FD: “De belangrijkste motivatie is dat we de continuïteit van het bedrijf willen waarborgen.” 

Topking Fingerfood is per 21 oktober 2019 in handen van Signature Foods BV, die de aandelen overneemt van de huidige eigenaren van de Schiedamse merkproducent.

Zelfstandig
Sinds 2010 staat Topking Fingerfood onder leiding van algemeen directeur Edwin Hak. Onder de vlag van Signature Foods BV zal Topking Fingerfood zelfstandig en onder eigen label blijven opereren, zegt Topking. Na de overname blijft Edwin Hak algemeen directeur en daarmee verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding en strategie van het bedrijf. Hak op de site van Topking: “Topking heeft in Signature Foods BV een betrouwbare en ambitieuze partner gevonden. De groeistrategie wordt verder uitgebouwd, waarbij we zeker gebruikmaken van wederzijdse expertise. We kijken met vol vertrouwen naar de toekomst.”

Eerder nam Signature Foods al Heksenkaas en Kitchen on a mission over. Het bedrijf draagt een brutoschuld van zo’n 250 miljoen euro met zich mee, bijna zeven keer het brutobedrijfsresultaat, aldus het FD.

Bron: Levensmiddelenkrant/Out.of.Home Shops