Spar University en Coca-Cola gaan zwerfafval tegen | Levensmiddelenkrant

Spar University en Coca-Cola gaan zwerfafval tegen

ROTTERDAM/BUNNIK - Spar University lanceert in haar app de ‘Bottle Battle’. In samenwerking met Coca-Cola Nederland heeft de formule een gamificationtool in de app toegevoegd.

Vanaf maandag 6 mei kunnen alle Spar University-vestigingen tegen elkaar battelen. Consumenten worden overgehaald om de barcode van hun lege pet-flesjes met de app te scannen en de flesjes weg te gooien in de prullenbakken op de campus. Die bakken zijn voorzien van een QR-code die in de app te scannen is. Spar University en Coca-Cola krijgen op deze manier inzicht in de hoeveelheid pet-flesjes die worden weggegooid en ook waar veel consumenten hun afval deponeren.

Consumenten sparen met dit spel punten voor gratis koffie en maken kans op prijzen zoals festivalkaartjes. “We pleiten voor een schone campus en het is een leuke toevoeging aan onze app. We kunnen op deze manier data verzamelen waaruit blijkt of dit soort fun-elementen gedrag van de consument kan veranderen”, legt Erwin Binneveld, founder van Spar University, uit.

Lees in de aankomende editie van Levensmiddelenkrant een uitgebreid interview met Erwin Binneveld.

Bron: Levensmiddelenkrant’’