Spar University opent tweede Amsterdamse shop | Levensmiddelenkrant

Spar University opent tweede Amsterdamse shop

AMSTERDAM – De zesde Spar University, de tweede in Amsterdam en de eerste winkel van de studentenformule met een ingang aan een winkelstraat. Op maandag 4 april gaat een nieuwe shop aan de Wibautstraat open.

De winkel is uiteraard wel gevestigd op een campus, meldt ondernemer en mede-oprichter van Spar University Mirjam Bestebreurtje, namelijk de Amstelcampus bij de Hogeschool van Amsterdam. De shop heeft een verkoopoppervlakte van 180 vierkante meter en is gevestigd in het Wibauthuis aan de Wibautstraat. De andere vestiging in Amsterdam is gevestigd op het universiteitsterrein van de VU.

Nieuw
In de nieuwe vestiging wordt net als in Eindhoven en de Hogeschool Utrecht cashvrij gewerkt. Klanten kunnen alleen contactloos of met pin en creditcard betalen, waarbij Spar heeft gekozen voor Centric als nieuwe kassaleverancier, aldus Bestebreurtje. Gezamenlijk is een nieuwe betaaloplossing ontwikkeld voor Spar University. Op de Amstelcampus introduceert Spar University een nieuwe look & feel van de self-check-outs, die komende weken uitrolt naar alle andere Spar University-winkels.

Uitgesteld
Spar University blijft bezig met de opening van de winkel op het terrein van TU Delft. De opening is uitgesteld naar medio 2017. Een tweede vestiging in Eindhoven staat gepland voor de zomer van 2016. Lees meer over de eerste vestiging van Spar University in Eindhoven in een interview met mede-oprichter Erwin Binneveld met Levensmiddelenkrant en Out.of.Home Shops.

 

Bron: Levensmiddelenkrant/Out.of.Home Shops