Formules

Spar University rolt circulair concept uit

BUNNIK- Spar University gaat een samenwerking aan met Gro Mushroom om koffieafval te verwerken op een circulaire manier. Koffiedik wordt opgehaald in de winkels en naar de telers gebracht van Gro Mushroom, waar het koffiedik wordt gebruikt om oesterzwammen te telen.

Lisa van der Linden |

Met de oesterzwam zullen twee producten worden geproduceerd die verkocht worden bij Spar University. Als eerst een bake off-product dat in het warmhoudmeubel zal worden gepresenteerd: University snack. Krupi-Chips, een variant op kroepoek, zal het tweede product worden dat uit de samenvatting voortkomt.

Voedselverspilling
Naast de samenwerking met Gro Mushroom heeft Spar University een Zero Waste Bag gelanceerd in de app. Dat is volgens de retailer de manier om voedselverspilling tegen te gaan. In de app kunnen klanten aangeven dat ze de ‘Zero Waste Bag’ willen, betalen deze via Tikkie en vervolgens kunnen ze de tas vanaf 16u ophalen in een geselecteerde winkel. In de winkel worden de tassen gevuld met producten die op dat moment over zijn, waardoor het aanbod van dag tot dag kan verschillen.

Bron: Levensmiddelenkrant/Out.of.Home Shops

sparcirculair.jpg