Strijd om mooiste nieuwe supermarkt losgebarsten

MIDDENBEEMSTER – De strijd om de mooiste nieuwe supermarkt is losgebarsten. Uit tien inzendingen namens zes supermarktformules, heeft de vakjury vijf locaties genomineerd. Het betreft supermarkten die niet eerder dan 2018 zijn opgeleverd.

De supermarkten die zijn genomineerd voor de prijs liggen, geografisch gezien, nogal verdeeld over het land. De supermarkten die in de race zijn voor de titel mooiste nieuwe supermarkt betreffen, in willekeurige volgorde:

• Albert Heijn, Verzetstraat, Koog a/d Zaan
• Jumbo, Sint Jobplein, Weert
• Plus, Dubbelsteynlaan, Dordrecht
• Lidl, Stationsweg, Aalsmeer
• Coop, Burghardt van de Berghtraat, Nijmegen

Locatiebezoek
‘De vijf genomineerde supermarkten zijn geselecteerd op basis van een uitgebreid locatiebezoek en beoordelingen aan objectieve criteria. De winnaar van de uitverkiezing "mooiste supermarkt van Nederland", de achtste editie inmiddels, wordt tijdens het Supermarktvastgoedcongres op 7 november van dit jaar bekend gemaakt en in het zonnetje gezet. Binnenkort worden de genomineerde locaties door de voltallige jury bezocht en opnieuw beoordeeld op functionaliteit en vormgeving. De uitverkiezing heeft als doel om de aandacht voor architectuur en vormgeving bij de ontwikkeling van supermarktvastgoed te vergroten.